Karcsúsító Barry. Karcsúsító tippek a júniusi Wellness magazinban | Well&fit


karcsúsító Barry

A karfiolt egészben vagy rózsáira szedve félig megfőzzük. A húst felszeleteljük és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.

karcsúsító Barry

Tepsiben egy rétegen elterítjük, és a karfiolt ráhalmozzuk, majd besamelmártásban elkevert reszelt sajttal beborítjuk. Így készítem a besamelmártást: Egy kisebb tojásnyi margarint felhevítek, majd két evőkanál liszttel nagyon rövid ideig halvány színűre sütöm, két dl tejjel felengedem, teszek bele fehér-borsot, sót, én még szerecsendiót és fokhagymát is szoktam.

karcsúsító Barry

A legvégén karcsúsító Barry hozzá a sajtot. A zúzott fokhagymát karcsúsító Barry lisztbe teszem, mielőtt a tejjel felengedem, pillanatig sütöm a rántással. Lajos francia király kedvence volt.

karcsúsító Barry

Du Barry asszony receptjeit kóstolgatva óhatatlanul észbe ötlik, hogy ha a madame a gasztronómiában ilyen élvezeteket volt képes produkálni, akkor mivel kápráztathatta el Lajos királyt a versailles-i palota kecses pamlagain? Nyilvánvaló, hogy Du Barry nem saját kezűleg főzte étkeit, de már az is elismerésre méltó, hogy inspirálta azok megszületését, mint például a késő Kádár-kori szocialista luxusfeeling éttermi megtestesüléseként hódító Dubarry-szeletet.

karcsúsító Barry

Amely már egybe-írandó, mert kideríthetetlen okokból kifolyólag Du Barry asszonyból a gasztronómiában Dubarry lett.