Lecsúsztatható mátrix. MWC 2018: Mátrix újratöltve - idén a Nokia 8110 kapott remake-et


lecsúsztatható mátrix

Ez így is lett, noha, nem feltétlen úgy, ahogy lecsúsztatható mátrix legtöbben azt gondolták. A Nokia az új androidos készülékei mellett bemutatott egy igazi kakukktojást is.

lecsúsztatható mátrix

A Mátrix rajongóinak biztos ismerős lehet a készülék, ugyanis ez nem más, mint a filmben látott Nokia hajlított "banánmobil" újragondolt változata, a A telefon valahol félúton van a "klasszikus" mobilok és az okostelefonok között, ugyanis a KaiOS rendszer alatt fut, így például a közösségi platformok és a Google Térképek is elérhetők az eszközről, sőt még a Snake is rajta van alapból.

Mindemellett 4G képes és rendelkezik egy saját alkalmazásbolttal, ahol lecsúsztatható mátrix bővítményeket is beszerezhetünk.

lecsúsztatható mátrix

Az eredeti változat legnagyobb sajátossága, azaz a lecsúsztatható előlap szintén működik és továbbra is fogadhatjuk így a hívásokat. Hardver tekintetében MB RAM-ra, valamint 4 GB belső memóriára számíthatunk, ez utóbbi bővíthető a mobilon van 3,5 mm-es jack csatlakozó, így zenehallgatásra is alkalmas.

A kijelzője lecsúsztatható mátrix 2,4 colos hajlított QVGA panel, amely ugyan az elődhöz képest fejlődést jelent, a manapság használatos képernyők mellett azonban nem rúghat labdába. Mindemellett még egy 2 megapixeles kamerával is ellátták, a gyártó elmondásai alapján pedig az mAh kapacitású akkumulátor egy töltéssel akár napot is kibír.

A telefon májustól érhető el hivatalosan, fekete és sárga színben. Az ára 80 euró lesz, amely nagyjából 25 ezer lecsúsztatható mátrix megfelelő összeg.

lecsúsztatható mátrix

További cikkek a témában.