Zsírégető yt


zsírégető yt

Ezt az edzést lényegében egy gyakorlattal, mozgásfajtával is végezhetjük. A legfontosabb az, hogy a megadott terv szerint eddzünk.

zsírégető yt

Az edzés után teljesen ki leszünk purcanva. Ha ez nem így lesz, akkor valószínűleg nem adtunk bele mindent. Normális, ha az első héten izomfájdalmat tapasztalunk, idővel majd ez is jobb lesz. Így vagy úgy, de a Tabatával rengeteg kalóriát elégetünk.

Lényegében a Tabata anaerob és aerob edzés is egyben, amely átmozgatja az egész testünket.

zsírégető yt

Javul a sportteljesítményünk, zsírégető yt lesz a glükóz anyagcseréje és ezek mellett még a zsírégetés is jelentős mértékű lesz. Ne feledkezzünk meg a bemelegítés fontosságáról, szánjunk rá legalább 3 percet.

Az edzés utáni zsírégető yt sem elhanyagolandó.

zsírégető yt

A lazítás során összpontosítsunk a nyújtásra, hogy másnap ne legyen túl kemény izomlázunk. Ha viszont inkább otthon tornáznál, akkor a  YouTube-on számtalan Tabata edzés közül választhatsz. Nem minden Tabata, ami Tabata Sok edzésre ráfogják, hogy Tabata, ugyanis a terv szerint kell mozogni.

Tabata: HIIT edzés, amely célba juttat

De a kutatások szerint az eredeti Tabata az, amely hozza is az elvárt eredményt. Ez az edzés maximális erőfeszítést igényel és nem lépi át a 4 perces határidőt. Figyeljünk erre oda. Ha a rövid időtartamú magas intenzitású intervallum edzés által ígért eredményekre vágyunk, akkor meg kell értenünk az eredeti és modern Tabata közötti különbséget. A Zsírégető yt kutatások eredményeiről már ejtettünk pár szót a Tabata múltja részben. A következőkben részletesebben leírjuk ezeket.

A fenti képen, a jobb oldali grafikon az anaerob állóképesség mértékét mutatja. Amint az várható is volt, a Tabata stílusban edző csapat tagjainak javult a teljesítménye, míg a hosszabb ideig edző csoport tagjainál ez nem volt megfigyelhető.

Adatvédelmi tájékoztató

Ebben van valami, ugyanis a sprint során sokkal több anaerob folyamat játszódik le. A bal oldali grafikon az oxigénfelvételt ábrázolja, amely arról tanúskodik, hogy milyen teljesítményt nyújtunk az aerob tevékenységek során minél több oxigént veszünk fel, annál jobbak lesznek az aerob folyamatok. Mindkét csoportnál javulást figyelhetünk meg, mégpedig nagyon hasonló mértékű javulást zsírégető yt piros vonal jelöli a Tabata edzést végzőket. A hosszabb ideig tartó edzés esetében ilyen eredményt vártunk, ez volt az edzés célja.

  1. Adatvédelmi tájékoztató
  2. Tabata: HIIT edzés, amely célba juttat - GymBeam Blog
  3. Ezeket az adatokat az Ön rendelésének teljesítésére használjuk, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban.
  4. Les 11 meilleures images de Vásáry André | Belle chanson, Chanson, Dépaysement

A Tabata csapatnál fellépő hasonló javulás viszont meglepő eredménynek minősül. Ez az újdonság szinte sokkoló volt, zsírégető yt mindössze 4 perc alatt 2 az 1-ben hatást érhetünk el.

  • Az igazság a "zsírégető" egészségügyi élelmiszerekről - Egészség és táplálkozás - Az igazság a rákról - Dr.
  • Hogyan csináld?
  • Szálkásító étrend nőknek! Hogyan csináld? | Peak girl
  • Fogyás schüssler sóval

Sokan úgy gondolják, hogy ha egy rövid, 4 perces edzés ilyen nagy erővel bír, akkor mondjuk a 20 percig zsírégető yt mozgás még ennél is hatásosabb lenne. Az ilyen edzések is hasznosak, viszont nem kellene Tabatának nevezni őket. Az intenzitás a fontos, nem az időtartam. Ha maximális erőbedobással edzünk, akkor nem vagyunk képesek 4 percnél tovább edzeni. Tabata stílusú edzések Kirsten Burgomaster  és  Martin Gibala egy kissé eltérő edzésterveket vizsgáltak, és a klasszikus, kitartást igénylő edzések eredményeihez hasonló eredményeket kaptak.

Az általuk használt edzésterv különbözött például a pihenők időtartamában sokszor 30 másodperc panax ginzeng zsírégető yt erőfeszítés, amit 4 perc pihenő követ, gyakorlatsorban — és mindig csak 3-szor egy héten.

Tabata, Burhomaster és Gibala is javulást észleltek az aerob és anaerob rendszerekben. Egy következő tanulmány rámutatott az edzés zsírégető hatására is.

zsírégető yt

A 4 perces pihenő során a szervezetünknek több ideje van az ATP-PC rendszer regenerálódására, így a maximális intenzitású mozgásoknál jobb teljesítményt nyújthatunk. Ezenkívül pedig még nagyon fontos, hogy olyan gyakorlatot válasszanak, amelyeknél kisebb a sérülések esélye.

Például a szobakerékpár megfelel az olyan kezdőknek, akik még nincsenek hozzászokva a sprinthez. Jó választás még az evezőgép vagy az úszás is. A cél, hogy egy rövid időtartamú edzés alatt a maximumot nyújtsuk. Ne legyen lelkiismeret-furdalásunk amiatt, hogy túl rövid ideig mozgunk.

Hosszú távon ez így jobb eredményt hoz majd.

zsírégető yt

Ha az erőt szeretnénk fejleszteni, akkor végezzük a Tabatát egyszer vagy kétszer egy héten. Ha viszont inkább a teljesítményünket akarjuk növelni, akkor hetente ötször eddzünk.

Slim Arms in 30 DAYS - 8 min Beginner Friendly Standing Workout, No Equipment

Ne gondoljuk azt, hogy a Tabata, vagy akár az egyéb maximális intenzitású edzések a legjobbak az erőnk növelése szempontjából. A maximális erőfeszítés, mondjuk az emeléseknél, időnkét szórakoztató lehet, de vannak sokkal hatásosabb módszerek is, ha erősebbek szeretnénk lenni.

Szálkásító étrend

Viszont a Tabata sprintektől biztosan jobb lesz az állóképességünk. A modern Tabata kicsit más Tabata edzések az olyan gyakorlatokra összpontosít, mint a kettlebell gyakorlatok, akadályugrás, burpees és hasonlók. A Tabata edzés nagyon szórakoztató zsírégető yt remekül fel tudja élénkíteni a megszokott edzéstervünket persze ugyanakkor eléggé kimerítő. Ez az edzés segít bennünket a céljaink elérésében.

Viszont gondoljunk arra is, hogy a Tabata sem felel meg mindenkinek, és a testünknek időre van szüksége ahhoz, hogy megszokja ezt az igényes és intenzív mozgást. Ne is csodálkozzunk ezen.

A Tabata bejutott a hatásos edzéstervek népes csoportjába. Sikerült felkeltenünk az érdeklődésedet? Kérjük, oszd meg velünk a kommentekben zsírégető yt Tabatáról alkotott véleményed és tapasztalataidat. Zsírégető yt már, vagy ki szeretnéd próbálni? Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg! Felhasznált irodalom: [1] The Tabata workout programme: harder, faster, fitter, quicker?

A, Short-term sprint interval versus traditional endurance training: similar initial adaptations in human skeletal muscle and exercise performance, ,  utoljára megjelenítve