Zsírégetés e


A zsírégetés azt a biokémiai folyamatot takarja, amikor szervezetünk oxigén jelenlétében a raktározott zsírt használja fel energiaforrásként.

távolítson el minden zsírt

Ehhez szükséges, okból nem lehet lefogyni megfelelő intenzitást válasszunk zsírégetés e edzéseinkhezhiszen a hangsúly az oxigénen van: ha öt perc után kapkodjuk a levegőt, akkor már nincs elegendő oxigénünk, vagyis biztosan gátoljuk a zsírfelhasználást.

Ráadásul a túl nagy intenzitás komoly stresszt jelent a szervezetnek, amelynek hatására zsírraktározáshoz vezető hormonális folyamatok indulnak be: a testünk kifejezetten ragaszkodni fog a túlélését garantáló tartalék zsírpárnákhoz.

  • Best fogyás, zsírégetés images in | Zsírégetés, Fogyás, Egészség
  • Melyik zsírégető edzés a leghatásosabb a számodra? | Intenset blog
  • Így égesd a zsírt! Tuti tippek edzőnktől, hogy legyen értelme a kínlódásnak | NOSALTY
  • ZSÍRÉGETÉS – Panhellen
  • 5 legnépszerűbb fogyási tipp

Ez az oka annak, hogy a as pulzussal végigpörgött nagy intenzitású aerobic- vagy épp futóedzéseink ellenére sem tudunk fogyni. A zsírégető zónában amellett, hogy erősödik a szív- és érrendszer, a szervezet jellemzően a testzsír lebontásából nyer energiát, az edzéshez szükséges energia kisebb részét pedig a szénhidrátok fedezik.

szűz fogyni

Olvastad már? Kulcsszavak: fokozatosság és intenzitás A fentiekből kitűnik, hogy fokozatosság és az intenzitás helyes megválasztása kulcsfontosságú. De honnan tudjuk, hogy megfelelő-e edzésünk intenzitása?

Diétázás, zsírégetés okosan!

A megfelelő intenzitás, zsírégetés e a zsírégető zóna legpontosabb meghatározása pulzusmérő órával lehetséges. Bár meggyőződésem, hogy a sikeres edzésmunka alapja egy jó pulzusmérő, pontosan tudom, hogy nem könnyű megspórolni ezeknek az EKG-pontosságú orvosi műszereknek az árait, ezért azt is elmondom, hogyan kalkulálhatunk célzónát egyszerűbben.

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

Nézzünk meg egy kicsit talán bonyolultabbnak látszó, ám sokkal pontosabb képletet. Ehhez elsőként meg kell határoznunk a nyugalmi pulzusunkat: feküdjünk hanyatt, lehetőleg 10 zsírégetés, még mielőtt kikelnénk az ágyból, pihenjünk egy pár percig, majd mérjük meg a pulzusunk.

bts jimin fogyás

Ez lesz a nyugalmi pulzusszámunk, ennek ismerete azért fontos, mert a nyugalmi pulzusunk általában fordítottan arányos az edzettségünkkel, vagyis minél alacsonyabb, feltehetően annál edzettebbek vagyunk. A lenti számítás, a Karvonen-képlet ugyanis ezt a nagyon fontos szempontot is figyelembe veszi.

pompomlány fogyás

Ebből vonjuk ki a nyugalmi pulzust, amit az első lépésben mértünk. Az eredményt szorozzuk be 0,6-tal és 0,7-tel, majd mindkét számhoz adjuk hozzá újra a nyugalmi pulzusunk értékét.

legjobb férfi fogyás tippeket

A kapott két érték a saját zsírégető zónánk alsó illetve felső határa. Bár az ilyen számítások sosem lesznek tökéletesek, hiszen számos körülményt nem tudnak figyelembe venni, de a példánkban szereplő hobbisportoló közötti pulzussal nagy valószínűség zsírégetés e döntően a zsírraktárait fogja az edzéséhez szükséges energia fedezeteként felhasználni.

Első lépésként ne felejtsétek el holnap reggel megmérni a nyugalmi pulzusotokat!

rossz fiú zsírégető

Ezeket olvastad már?