Fogyás funk


K-vitamin Ásványi anyagok Az ásványi anyagoknak két kategóriája létezik: a makro elemek és a nyomelemek. Makro elemeket viszonylag nagy mennyiségben szükséges bevinni.

Ilyenek például: a kalcium, foszfor, magnézium, kálium, nátrium és fogyás funk klorid.

Feliratkozás

Viszont a nyomelemekre nagyon kis mennyiségben van szükség. Nyomelemek: a vas, réz, cink, jód, fluorid, króm, szelén, mangán és a molibdén.

fogyás funk

Tudtad, hogy régen a nagymamák mit csináltak, hogy a kisgyerekek ne legyenek vas hiányosak? Vasszögeket dugtak az almába, és néhány nap múlva, amikor az almasav kioldotta a vasat, a szögeket kihúzták, és az almát megetették a gyerekekkel.

Ma már ennél jóval hatékonyabb nyomelem beviteli lehetőségek is vannak. Antioxidánsok Az antioxidánsok a szervezet természetes fogyás funk a szabad gyökök ellen.

fogyás funk

Antioxidáns hatásúak a C- és az E-vitamin, valamint az olyan vitaminszerű vegyületek, mint a karotinoidok alfa- és béta-karotina likopén fogyás funk lutein, továbbá nyomelemek közül a szelén. De ezek nem csak antioxidánsok, de jelenleg úgy gondoljuk, hogy ez a legfőbb szerepük. Az egyik dolog, amit tehetünk a természetes antioxidáns védelmünk erősítése érdekében, hogy gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrendet alakítunk ki.

fogyás funk

Érdekesnek találtad? Add meg email címed és minden héten hasznos tippekkel látunk el.