Fogyás személyiség, 1. Lásd a sikert!


Ez mennyire igaz?

  • Ha fogyókúráról van szó, a legtöbb ember két tényezővel számol, a diétával és a mozgással, holott van még egy elemi faktor, ami jóval nagyobb figyelmet érdemelne: a személyiségünk.
  • Fogyni fog az alsó részből
  • Milyen személyiség vagy? Szabadulj meg 5 fölös kilótól típusodnak megfelelően - Fogyókúra | Femina
  • Étkezési szokások és fogyás - Fogyókúra | Femina
  • A dietetikus tanácsai fogyni vágyóknak | Futásról Nőknek

Dietetikusként a táplálkozási vonalat képviselem, a személyiségemből fakadóan mégis azt kell mondanom, hogy ezt cáfolom. Nagyon nagy hiba azonban, hogy ebben a képletben sok tényezőt nem emelnek ki, például a stresszkezelésta megfelelő minőségű és mennyiségű alvás fontosságáta normális bioritmus helyreállítását.

fogyás személyiség

Bár közhelynek tűnhet, de valójában az az alapja a fogyásnak, életmódváltásnak, hogy az egyén megfelelő és reális célt tűzzön ki maga elé, képes legyen kezelni a stresszt, ismerje önmagát, a személyiségét, fogyás személyiség a regeneráció is a megfelelő legyen: szánjon időt a megfelelő minőségű és mennyiségű pihenésre, alvásra.

Kevesebb szénhidrátot vagy kevesebb zsírt együnk, ha fogyni szeretnénk?

Fogyást segítő meditáció - Érd el könnyedén vágyott alakod!

Drasztikusan érdemes nekiállni az egészséges étkezésnek, és kivágni otthonról minden egészségtelen ételt, vagy inkább fokozatosan ajánlott kialakítani az új szokásokat? Ez is motiváció, személyiség és szellemiség kérdése. Van, aki rögtön maradéktalanul betartja a fogyás személyiség hallottakat, míg akad, akivel egy-egy alkalommal csak apró változtatást tudok beiktatni. A dietetikus dolga azt is felismerni, hogy milyen személyiséggel áll szemben, mert aki hajlandó és tud is tartósan változtatni egyik napról a másikra, azzal megfelelő lehet a drasztikus út is.

fogyás személyiség

De akin nem ezt a teljes elköteleződést látom, azzal kompromisszumot kötünk, és pár dolgon holnaptól változtatunk, a többin pedig majd idővel.

Fontos a jól működő kommunikáció is! De tévedés volna azt hinni, hogy csak az orvosok, az edzők  vagy a dietetikusok hibája, ha ez nem megfelelően működik.

fogyás személyiség

A laikusok gyakran nem mernek kérdezni, így sajnos a szakember nem mindig az egyén kompetenciájának megfelelő tájékoztatást adja.

Megfelelő kommunikációval el lehet nyerni fogyás személyiség delikvens bizalmát, így majd ő is mer kérdezni. Fontos, hogy a páciens higgyen és bízzon a szakemberben.

Fogyás – ésszel

Fogyás személyiség fogyás személyiség nyilván táplálkozási tanácsot ad, de közben kicsit pszichológus, kicsit anya-apa, kicsit barát is egyben.

Azt gondolom, a dietetikus személyisége is döntő, és az a jó, ha a páciens és a szakember egymásra tud hangolódni, de segítséget nyújtóként az én feladatom jobban idomulni. Viszont sem nekem, sem az orvosnak, sem az edzőnek, sem a gyógytornásznak nem kompetenciája a lelki problémákat kezelni.

fogyás személyiség