Kövér lány


Fekete nőként eddig csak fehérekkel randizott — elárulta, mit érez a Black Lives Matter miatt A 27 éves Jazmin több dologra is rájött a rasszizmusellenes akciók hatására, amelyek felett eddig elsiklott.

kövér lány

A legtöbb embert meglepi azzal, hogy sose kezdeményezett kapcsolatot olyannal, aki az ő kulturális értékeivel, bőrszínével él együtt, de ez nem volt részéről szándékos. Fehér környéken nőtt föl, és a lehetőségei korlátozottak voltak. Mikor épp rátalált a szexualitásra tizenévesen, a tévéből tájékozódott a szerelemről.

kövér lány

Azt látta maga körül, hogy a barátai megtalálják a párjukat különböző házibulikban, ami még inkább elmélyítette benne a gondolatot, hogy neki is kövér lány kell lelnie a tökéletes párra. Elképzelte, mint ahogy a legtöbb fiatal, hogy milyen lehet a hozzá legjobban illő ember.

Magas, tekintélyes, kedves és szerető valakit gondolt maga mellé, de sose fogalmazódott meg benne, hogy milyen bőrszínű legyen az illető.

Kormos Anett: Palvin Barbi, a kövér lány KA Olvasási idő kb. Annak a Palvin Barbarának, aki a fönti képen szerepel.

Ma már tudja, az a fontos, hogy a párunk büszke legyen ránk, és szeressen, de a húszas évei kezdetén nem kövér lány voltak fekete barátai, és a párkapcsolatba is fehér férfiakkal keveredett.

Mások viszont állították, hogy a szüleik megölnék őket, ha beállítanának egy más bőrszínű férfival - annak ellenére is, hogy Jazmin sok időt kövér lány náluk. Minden kapcsolatában elfogadta az elvárásokat, miszerint neki kell a göndör hajú fekete lánynak lennie, és próbálta ennek megfelelően kihozni magából a legtöbbet.

kövér lány

Sose szólalt fel a fehérek különleges bánásmódja miatt vagy azért, mert viccet űztek a rasszából. Az egyik exe apja például nagyon meglepődött, hogy Jazmin nem a TV műsorokban megjelenő jellegzetes fekete nő.

kövér lány

És habár ezekkel nem értett egyet, nem akart konfrontálódni, így inkább a szőnyeg alá söpörte a problémát. Úgy kövér lány, nem érdemes egy kapcsolatot felrúgni csak azért, hogy kiálljon a vele azonos bőrszínűekért.

Kormos Anett: Palvin Barbi, a kövér lány - WMN

Egyébként is azt gondolta, a faj nem számít, ha az ember szerelmes, és a fekete jelzőt akkoriban sokkal inkább a különleges szinonimájának találta. George Flyod és Breonna Taylor halála és a Black Lives Matter tüntetések azonban világszerte felhívták a faji különbségekre a figyelmet.

kövér lány

Jazminben is felelevenítették az őt érő rasszista impulzusokat. Ahogy látta a TV-ben, hogy a feketék küzdenek a jogaikért, és a rendőrök keze által halnak meg, elgondolkodott rajta, hogy vajon ő miért nem tud beszélni a rasszizmusról a férfival, akibe elvileg szerelmes.

Kicsi, kócos lovacska vontatta fáradtan zihálva a süppedős, finom parti homokban. A kocsis, egy sápadt, züllött képű legény álmosan biztatta a kis lovat. Néhányszor végighúzott a hátán az ostorával. Végre a Jirglék telkének a lábjában, néhány lépésnyire a Dunától meghúzta a gyeplőszárat. Gabika megállt, széjjelterpesztette bütykös, pókos lábait, a földre eresztette a fejét, s bátortalanul, étvágytalanul tépni kezdte a kövér, illatos füvet.

Kövér lány, hogy attól nem szűnik meg a diszkrimináció, hogy ignoráljuk, mert ellentéteket okozna — például az ő kapcsolataiban. Úgy tűnhet, hogy két eltérő rasszból való ember kapcsolata ugyanolyan, mint az azonosból valóké.

kövér lány

Azonban rengeteg ellentét lehet, amit nem árt előre megbeszélni. Ezentúl nem hajlandó elviselni olyan valakit ultra z zsírégető mellett, aki szerint a rasszista viccek humorosak.

Mert az igazi szerelemben nem kell megbújni a konfrontáció elől, az igazi szerelem hagy beszélni.